Kom op Vocaal Verhaal!

Wees jezelf; de rest is al bezet.

— Oscar Wilde

Onder de naam Vocaal Verhaal brengt Stichting Amateurkoor vanaf 2020 een serie regionale overdagkoren voor ervaren (koor)zangers die hun passie voor zingen willen delen met elkaar en met ieder ander die lekker mee wil zingen. Wekelijks repeteren en iedere maand zingen tijdens een regionale Sing-a-long. Zó leuk kan zingen zijn!

Zingen geeft plezier en energie. Het prikkelt je hersenen en houdt je gezond en vitaal. Dat is een wetenschappelijk bewezen feit. Als je samenzingt zet je actief bovendien al je zintuigen op scherp om letterlijk op elkaar af te kunnen stemmen. Zo maak je bovendien in no time verbinding met elkaar. Met het lekkere lichte repertoire van Vocaal Verhaal wordt dat samenzingen een wekelijks feestje dat je, iedere week weer, overdag met elkaar kunt vieren!

Inderdaad: overdag, want juist dan heb je veel meer energie om samen heerlijk muziek te kunnen maken. Dáárom kiest Vocaal Verhaal er bewust voor om de kracht van de dag te pakken, zodat je start met die lekkere boost van plezier!

Herkenbaar?
Kom dan zingen bij Vocaal Verhaal, het nieuwe overdagkoor voor zangers die verhalen willen vertellen. Je repeteert wekelijks of in het projectmatig in twee periodes van 10 repetities per jaar. Je werkt toe naar uitvoeringen tijdens Sing-a-long. Daar vorm je het meerstemmige fundament en zing je met het koor extra repertoire.

Verbinding maken
Maar Vocaal Verhaal is veel meer dan gewoon een heel erg leuk koor. Juist door overdag samen te zingen kunnen mensen die -om wat voor reden- overdag thuis zijn en zich af en toe wat eenzaam voelen, weer met een lekker vooruitzicht aan de dag beginnen. Zonder er de nadruk op te leggen zingen ze zich uit hun isolement, zonder daar de nadruk op te leggen. Het vaste koor en de projectkoren hebben daar tevens een unieke dienende rol in door een kwalitatief fundament te vormen tijdens de sing-a-longs. Samen zingen is bovendien de beste gymnastiek voor je hersenen. Het houdt je fit en actief en s een heerlijke manier om verbinding met anderen te maken door letterlijk de harmonie met elkaar op te zoeken. 

Bij het vaste koor zingen we iedere week op een vast tijdstip het repertoire door. Ook de noten studeren we in hier in. Bij het projectkoor zul je dat thuis moeten doen, want we werken dan 10 weken lang aan interpretatie om er een mooie uitvoering van te maken. We zingen dan een deel van het meerstemmige repertoire van het vaste koor, die hun noten bij aanvang van het project al in hebben gestudeerd. 

Een deel van het repertoire is er op gericht dat het koor meerstemmig begeleidt bij de maandelijkse sing-a-longs, maar een aantal nummers is ook bedoel om zelf als koor te zingen tijdens deze heerlijke koorevenementen. Met de sing-a-longs starten we vanaf maart 2020.

In 2020 starten we met Vocaal Verhaal vier pilots op in de regio’s:

 1. Het Gooi (Naarden-Vesting) – start di 4 februari 2020
 2. Regio Alkmaar – start wo 26 februari 2020
 3. Zuid-West Friesland – (Nijemirdum/Balk), start: september 2020
 4. Kop Noord-Holland – (Den Helder), start: september 2020

In iedere regio organiseren we drie onderdelen:

 1. Het koor van Vocale Verhalen Vertellers, waarbij je kunt kiezen tussen:
  • het vaste koor met wekelijke repetities, of
  • tweemaal per jaar een projectkoor van 10 repetities en 3 sing-a-longs
 2. Een maandelijkse Sing-a-Long.

KLIK HIER om er meer over te lezen.


Vocale Verhalenvertellers

Onze ideale koorzangers zijn Vocale Verhalenvertellers met rijpe stemmen die de kracht en het plezier van samen zingen kennen en ervaren hebben. Ze willen dat het liefst nog jaren blijven doen onder leiding van professionals die weten hoe je het maximale uit je stem kunt blijven halen.

Op het programma staan lichte klassiekers en klassiek geworden evergreens. Lekker in het gehoor liggend repertoire: een feest om te zingen en een genot om naar te luisteren. Het programma wordt per seizoen aangepast en is in alle regio’s identiek, waardoor je als deelnemer ook welkom bent om mee te zingen in de andere regio’s.

Laat je uitdagen door de prachtige koormuziek en voel de voldoening van vooruitgang in de wekelijkse repetities. Of kom gewoon even lekker op vocaal verhaal door je plezier in zingen met anderen te delen tijdens de maandelijkse Sing-a-long met Vocale Verhalenvertellers. Heb je daarnaast ook nog zin in muzikale uitstapjes? Dan ben je altijd zonder extra kosten welkom in de andere regio’s van Vocale Verhalenvertellers.

Je kunt in iedere regio op twee niveau’s op Vocaal Verhaal komen:
Ervaren Vocale Verhalenvertellers: wekelijkse repetities met meerstemmige koormuziek;
Sing-a-long met Ervaren Vocale Verhalenvertellers, 1x per maand voor iedereen toegankelijk.

Ervaren Vocale Verhalenvertellers
Voor het eerste niveau moet je lid worden en is enige zang- of koor ervaring gewenst. Je bent dan iedere week welkom om mee te repeteren en te bouwen aan mooie concerten met koorrepertoire met een verhaal. Van klassiek tot evergreen: zolang het maar mooie vocale muziek is waar we ons verhaal aan het publiek mee kunnen vertellen.

Sing-a-long: samen zingen met Ervaren Vocale Verhalenvertellers
Voor het tweede niveau is iedereen op een vast moment in de maand welkom. De term Sing-a-long nemen we hel letterlijk: de basis wordt namelijk gevormd door de zangers uit het koor waar je als gastzanger. Zij geven een heerlijk muzikaal fundament waardoor je zó met de muziek meezingt met de liedjes uit de speciaal samengestelde Vocaal Verhaal-liedbundel, vol met lekker en inspirerend Sing-a-long-repertoire. Een heerlijk moment om samen het plezier van zingen te beleven en nieuwe mensen te ontmoeten!

Meerdere regio’s
Vocale Verhalen werkt volgens het beproefde concept van GO! Opera. Er wordt gewerkt op basis van een vast seizoensprogramma dat in meerdere regio’s in Nederland wordt opgezet met regionale koorprofessionals. Allemaal specialisten die ook ervaring hebben met de rijpere stem. En overal met repetities overdag op doordeweekse dagen.

We gaan begin 2020 starten in Naarden-Vesting, Alkmaar, Zuidwest Friesland en Julianadorp. Maar onze ambitie is veel groter: binnen vijf jaar willen we uit groeien tot 30 regionale overdagkoren met een Vocaal Verhaal onder leiding van regionale koorprofessionals. We zijn dus ook op zoek naar koorprofessionals die aan willen haken. Geïnteresseerd? NeeMet jouw regio-abonnement ben je ook altijd gratis welkom bij iedere andere regio. Niet alleen voor de heerlijke repetities, maar ook voor alle uitvoeringen.

Kom vanaf 2020 op Vocaal Verhaal in Het Gooi, Alkmaar, Zuidwest Friesland en Kop Noord-Holland!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. M.M. Van Dijk schreef:

  Het lijkt me leuk om hier aan mee te doen.

 2. Wil schreef:

  Lijkt mij heel leuk om overdag te kunnen meezingen.
  Ik zing al vanaf mijn jeugd periode.
  26 februari zing ik graag mee.
  Gr.Wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *